Culinair

Eendenborst met bleekselderij


Voor 4 personen:
  • 2 eendenborsten van ca 275 gram
  • 5 el sojasaus
  • 2 el honing
  • snufje chilipeper
  • snufje kaneelpoeder
  • 8 stengels bleekselderij
  • 2 el citroensap
  • 3 el olie
  • 2 takjes koriander
  • iets zout
Werkwijze:
  • Snijd de vetkant van de eendenborsten in tot op het vlees.
  • Meng de honing met de sojasaus, het chilipeper en kaneel door elkaar, smeer dit op de ingesneden eendenborsten en laat het ca 15 minuten intrekken.
  • Was de bleekselderijstengels en snijd de ze in schuine plakjes.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de eendenborsten ca 12 minuten op matig vuur.
  • Laat de eendenborsten op een lauwwarme plaats rusten, snijd deze daarna in plakjes en bestrooi met iets zout.
  • Bak de bleekselderijplakjes in de rest van de olie en blus af met het citroensap.
  • Leg de bleekselderij samen met de plakjes eendenborst op warme borden.
  • Leg de geplukte blaadjes koriander erop.
  • Giet het overgebleven mengsel van de honing en de sojasaus in de pan van de bleekselderij, kook deze nog iets in en lepel de overgebleven marinade om het gerecht.
Bereidingswijze ca. 30 minuten 

Dit is een recept van meesterkok Ad Janssen.

De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.